INGREDIENTES:
12 claras de ovo
500g. de zucre
250 de fariña triga
200cc de nata
COMO SE FAI:
Bátense os ovos, logo botáselle o zucre e volve a bater, que se poña ben brillante, añade a metade da fariña, volve a bater, e logo a nata e o resto da fariña,volvendo a bater.
Unta o molde con manteiga.
Cócese no forno a 180 grados durante 45m
Pódeselle botar un pouco de sal e levadura
FAI UN INXERTO:
Elixe ben a época do ano, abril ou maio, depende da árbore que desexes inxertar, e tamén a lúa, varía según a zona.
Colle unha ramiña da árbore que queres para facelo inxerto |
Córtalle unha boa pola |
Introdúcelle a rama que vas a inxertar entre a corteza e a madeira do tocón |
Fai un pechado a modo de selo, con cera por exempro |
Protexe o conxunto |
Bótalle enriba terra en quitaa ós +- 20 días |
FAI TOMATADA:
INGREDIENTES 5 Kg. de tomates, tres pementos roxos, unha cebola, sal, zucre, aceite virxen e orégano
Podes engadir orégano, zucre e sal ó conxunto, deixao pasar unha hora
Báteo ben |
É conveniente que teñas unos bos botes de cristal a man, ben lavados e secos, introduce a tomatada nos botes e logo añádelle un pouco de aceite de oliva, non os enches ata arriba péchaos e ponos ó baño de maría
Baño de maría |
Saca ós botes e gárdaos nun lugar fresco e seco
Nota: canto máis tempo deixes a tomatada na pota cocendo más densa vai quedar, e así podes utilizala para facer pan con tomate, se a pasas menos quedará como salsa para facer guisos, tamén canto máis pemento roxo máis rica
FAI UN MAGOSTO:
Chega o outono e con il unha das festas máis esperadas, O Magosto, e como en Castro sobran castañas que mellor sitio para celebralo,
Receta: amigos, viño novo, castañas, sal gordo, unha folla de cobella, tixolo e fogo
E ahí vai
Bullós abafándose |